Időre és térre vágytam, a világvégéről újra a Balatonhoz
költöztem, és a gasztro kalandokat egy ideig az új weboldalam számára, a hevizre.hu oldalra írtam.
Hévíz és Keszthely sok-sok falatot és kortyot kínál a
vendégeknek, érdemes azonban körültekintően választanunk, ha nem akarunk
csalódni.
Az én eddigi kedvenc helyeim megmaradtak, sikerült
felfedezni jónéhány igazán példamutató éttermet, kávézót, a kedvencem még
mindig Szigliget és Badacsony.
A személyesebb hangvételű írások, a saját receptek és
étel-kreálmányok a jövőben is ezen az oldalon lesznek elérhetőek.
A rukkolás erdei gyümölcs fagyitól a füstölt disznófejig sok
mindent megkóstoltam a nyáron.
Az éttermi kedvenc továbbra is az Öreg Harang
kecskéje, halászléből még mindig anyukám főzi a legjobbat, pedig kóstoltam
párat a Tiszától a Balatonig.
Fagyiból a barackpálinkás hajdúszoboszlói a nyerő, de az
ibolyavirágos is nagyon kellemes élmény a pesti Levendula fagyizóban. A Sylt
szigeti tökmagolajos vaníliafagyiról is álmodok néha.
Friss zöldséget, gyümölcsöt továbbra is a kertből, és a
szomszéd kertjéből szerzek be, persze, a környékbeli piacokon is érdemes
körülnézni.
Balatoni borfesztiválok, szüreti mulatságok alkalmával
kóstolt borok egy része az én poharamból a sövényen vagy talajon végzi, bor
ügyben sem megy le minden a torkomon. Persze mindenhol jelen vannak az iható
borokat képviselő pincészetek is, csak az ízlésünket kell követni.
Mi van még? Keresgélés, hogy ehető kenyeret, tejterméket
találjak a környéken, nem horror áron (pl. 600 Ft/ fél kg kenyér).
És mi volt a legszebb mekis élmény? A Debreceni Virágkarnevál kocsija.
Várlak benneteket szeretettel a Hévízi oldalon programokkal, hírekkel, és ezen az oldalon sok-sok finomsággal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése