A Hévíz melletti Öreg Harang étteremről korábban írtam már,
azóta is kedvenc helyem, helyünk ez a szőlősorok közötti kis vendéglő.
Most végre felkerült a magyarországi gasztro-térképre is,
megnyerve a Gault & Millau legjobb magyar kisvendéglő címet.
A nyári Magyar Konyha Magazin Balatoni gasztro-könyvéből
hiányoltam a helyről szóló ajánlót, az is eszembe jutott, hogy az éttermi
tesztelők el sem jöttek Hévízig, Keszthelyig.
Vagy tényleg ennyire siralmas a
felhozatal errefelé? Egyébként tényleg, de most örüljünk a Harangnak és
felejtsük el, amiről ne is beszéljünk. Főleg, ne írjunk.
Az Öreg Harang idén nyáron számomra kicsit visszavett a
minőségéből, de ezek olyan nüansznyi dolgok, ami összességében nem probléma,
csak nekem tűnt fel.
A rizsköret teljesen felesleges itt, ahol olyan
krumplifánkot sütnek a kecske szűzérmék mellé, hogy elomlik a szádban, ahol a
grillezett zöldségek, krumpli vagy a kemencés káposzta és a tócsni bőven elég,
a rizs úgyis ottmarad a tányéron.
A kecske mellett szamár, bivaly, fácán, szarvas, mangalica,
vaddisznó, nyúl szerepel a napi ajánlatok között, ha sok a vendég, kevesebb idő
marad a vicces ételbemutatókra a fekete tábla mellett, ha pedig a környező
asztaloknál németül, vagy oroszul beszélnek, oda kicsit több energia
összpontosul.
A császármorzsa viszont veri a legjobb tiroli változatot, a
barackos rétesük pedig becsomagolva, másnap reggel is kitűnő. Az ehető virágok nem csak szépek, de finomak is! Az egyedi étkészlet egyszerűen csak öregharangos, jó, ahogy van.
Az adagok mennyisége és minősége tökéletes, a
desszertet már csak nézegeted a tányéron, vagy alapból elcsomagoltatod.
Rutinosabb asztaltársaságok csak egy adagot kérnek az édességből, amiből
mindenkinek jut kóstoló.
Ha Keszthelyre, Hévízre jössz, vagy a környéken jársz, nézz be az
Öreg Harangba.
November 2-ig várják idén a vendégeket, vasárnap zárva
vannak.
Kacsacombot rendelnék rétessel.... lehet? s honnét van a csodás kerámia teritékük? az is balaton-környéki?
VálaszTörlés