Ha olyan édességet akarsz sütni, ami másnap is finom, akkor
ennek a muffinnak bátran nekiállhatsz, de arra vigyázz, ha nem teszed el jól,
akkor azonnal elfogy. Amúgy jól zárható fémdobozban egy-két napig semmi baja
nem lesz.
Ha utazol, vagy útravalót sütsz, akkor ez a csokis-epres íz
jó kísérő lesz.
Hozzávalók:
15 dkg liszt
7,5 dkg kakaópor
5 dkg 70%-os étcsoki
Fél csomag sütőpor
Egy csipet só
2 tojás
10 dkg cukor
15 dkg vaj
3 evőkanál eperlekvár
1 teáskanál vaníliaesszencia
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és vaníliával habosra keverem,
hozzáadom a megolvasztott vajat, lekvárt és joghurtot. Egy másik tálban a
száraz hozzávalókat keverem össze, a csokit apró darabokra tördelve teszem
bele. Aztán a tojásos alaphoz öntöm a lisztes keveréket, és már kész is.
A muffinformába színes kapszlikat teszek, ebbe kanalazom a
masszát, és 170 fokon 20 perc alatt készre sülnek a sütik.
Ha kihűltek, jól zárható fémdobozba teszem a muffinokat, „jó
utat” üzenetet írok mellé, és várom a telefonhívást, hogy húúú, köszönöm, ez
nagyon finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése