Keresés ebben a blogban

2012. április 29., vasárnap

Cseréptálban sült currys sertéscomb

Cseréptálban sütni azért jó, mert viszonylag kevés mosogatnivaló edényt hagy maga után az ember, és az előkészítés után az ebédünket rábízhatjuk a sütőre.
Igazán kényelmes megoldás, mégis különleges ízeket tudunk elővarázsolni. A hús egyben megsül a körettel, tényleg nagyon egyszerű.
Többnyire nem egyszemélyes adagok készülnek, a lenti recept is elég emberesre sikeredett, de másnap újramelegítve is nagyon finom volt a curryvel megszórt sertéscomb.
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb
1,5 kg krumpli
1 fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 db zöld paprika-ez lehet csípős is
4 db répa
15 dkg füstölt tokaszalonna

bors
curry

Elkészítés:
A cseréptálat kb. fél órára hideg vízbe teszem, ezalatt pont elő lehet készíteni a belevalókat.
Ennél az ételnél én csak kuktáskodtam, de minden hozzávalót csíkokra kell szelni, majd a tálba rétegezni és megsütni. Persze, a zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, és minden réteget sózunk, borsozunk. A legfelső réteg legyen a szalonna, és erre szórjuk a curryt is, bátran, sokat. Ez adja meg a különleges ízt.
Hideg sütőbe tesszük a cseréptálat, tetővel együtt, és ha 180 fokra melegedett, akkor egy órára el is feledkezhetünk róla. Ezalatt a husi és a zöldségek is puhára sülnek, már csak a tetejére kell egy kicsit rápirítani. Ehhez a tetőt levesszük az ételről, és még vagy 25 percre visszatoljuk a forró sütőbe.
A szalonna ropogósra sül, de az alatta levők puhák és szaftosak maradnak.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése