A muffinmánia folytatódik. Annyira egyszerű és
ezerféleképpen variálható ez a süti, hogy még mindig tudok újat sütni. Mivel
könnyű elkészíteni, kikapcsolható az agyunk is, igazi relaxálás, amíg
elkészíted. Ha jó kedved van, azért, ha hosszú napod volt, akkor azért süss
muffint. Másnap pedig sokkal jobb ezt enni reggelire, mint a bolti péksütiket.
Ezt a muffint nyugodtan vihetitek strandra is, de
vigyázzatok, hogy ne legyen homokos, mert az nagyon serceg a fogatok alatt. Próbáltam.
Igazán művészi fotót szerettem volna, majd gondolkodás nélkül kezdtem el falni
a sütit…
Fémdobozban pár napig tárolhatod, de gyorsan elfogy, ha nem
figyelsz oda. A hozzávalókból 12 kicsi és 12 nagy muffin lett.
Hozzávalók:
15 dkg liszt
Fél csomag sütőpor
Fél kávéskanál só
2 tojás
5 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál vaníliás málna joghurt
1 evőkanál vanília esszencia vagy vaníliarúd
Elkészítés:
A szokásos módon muffint sütünk.
Na, jó, leírom. Csak eszembe jutottak a régi szakácskönyvek,
amiben hasonló mondatok voltak. Pl. a szokásos módon habarást készítünk. Köszi.
Azt se tudtam akkor, mi az.
Vissza a muffinhoz.
A liszthez keverem a sót és a sütőport.
A tojáshoz a cukrot és a vaníliát, majd a habos masszába
keverem a puha vajat és a joghurtot.
A két edény tartalmát összeöntöm, pár keverős mozdulat a
fakanállal, majd lehet adagolni a muffin kapszlikba.
170 fokon 15 perc
alatt sülnek aranyló barnára.
Süssetek muffint!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése