Az első sylti süteményem ez a meggyes muffin lett, még kissé
hiányos háztartásban, óvatosan tesztelve, mit bír az északi sütőm. Az
alapanyagok egy része természetesen még otthoni, anyukám lekvárjai, likőrjei
nélkül sehova sem megyünk. A kérdésre, hogy hol találtál ilyenkor ilyen finom
meggyet, csak megmutatom a lekvárosüveget, hogy ebben.
A sütésnél most is a gyorsaság és az egyszerűség volt a cél,
bátran nekiállhat bárki, elronthatatlan, hacsak a második kört nem felejted a
sütőben.
Nekem 20 muffin jött ki ebből az adagból. Így marad a
holnapi dűnesétára is belőle.
Hozzávalók:
15 dkg liszt
½ csomag sütőpor
Fél kávéskanál só
15 dkg cukor
2 tojás
10 dkg puha vaj
1 kávéskanál vaníliapaszta
3 evőkanál meggylekvár gyümölcsdarabokkal
½ dl meggylikőr
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverem a cukorral és a vaníliával. Hozzáadom
a puha vajat, majd a likőrt. Ezután fakanállal beleforgatom a gyümölcsdarabos lekvárt,
és az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat. Rózsaszínes, lilás masszát
kapok, amit muffinkapszlikba kanalazok, és 170 fokon kb. 20 percig sütök.
Reggelire egy pohár tejjel, desszertként pedig a
meggylikőrrel higított lekvárral tálalom.
Forrón nagyon puha, ehhez képest a teteje kicsit ropogós
lesz pár óra múlva. Persze, nem adtuk oda a sirályoknak....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése