Keresés ebben a blogban

2012. október 15., hétfő

Krabben párolt gombával


A múltkori krabben-beszerzésből még maradt egy adagnyi a fagyasztóban, ezt most nem paradicsommal, hanem vajjal és gombával készítettem el.
Ha gyorsan elkészíthető vacsit akarunk, de ráérősen tudjuk megenni, akkor a krabben tökéletes választás. Hamar elkészül, és sokáig az asztal mellett üldögélünk, mire megküzdünk a kicsi falatokért. Közben lehet borozgatni is.

Hozzávalók:
20 dkg gomba
20 dkg előfőzött krabben/garnélarák
2 evőkanál vaj
4 gerezd fokhagyma
Rozmaring
Bors
1 dl víz
1 dl a rizs főzőlevéből

Elkészítés:
A vajon megpirítom az apróra szelt fokhagymát, majd erre dobom a feldarabolt gombafejeket. Kicsit pirítom, sózom, borsozom, majd hozzáöntöm a rákocskákat. Amint átforrósodtak, nyakon öntöm egy dl vízzel, majd rozmaringot és még egy kis sót adok hozzá.

Közben egy másik edényben rizst főzök, hát, ez tasakos 12 perces gyors rizs volt, de ez sem rossz.
A rákos gombás szószt összeforralom, a végén pedig a rizs főzőlevéből is teszek bele egy decit, ez egy kicsit besűríti.
Ha kész a rizs, hozzáöntöm a gombás rákocskákhoz, pár percig hagyom, hogy összeérjenek az ízek, és tálalom.

És ismét egy maszatos vacsorához jutunk, a fej utáni harmadik szelvénynél megcsavarjuk a rákocskákat, lehúzzuk a farkukat, majd a fejüket. Hmmm. Nagyon finom.
Ha marad, másnap pirítóssal is tökéletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése