Keresés ebben a blogban

2016. május 16., hétfő

Gourmet Fesztivál-ha esik, ha fúj


Évek óta esik az eső a Gourmet Fesztiválon, de a megrögzött hedonistákat ez cseppet sem zavarja.
Esőkabátban és gumicsizmában is nagyon jókat lehet enni. 
Idén a Balatoni Kör meghívására a BalatonBor bemutatkozására érkeztem a Millenárisra.
A poharunkban egy balatoni olasz rizlinggel a kedvenc balatoni éttermünket, a Kistücsök standját látogattuk meg, ahol Jahni Laci és Turcsics Gábor a szokásos formáját hozva varázsolt el bennünket.
A szarvasborjú kolbász-morzsa bodzaecetes salátával, majd a gímszarvasborjú steak balatonszemesi spárgával és tökmagkrémmel a legjobb kezdés volt.

Kistücsök-Szarvasborjú kolbász morzsa
Kistücsök-Gímszarvasborjú steak

Gyorsan választottunk egy ribizlis desszertet az A' Table-ban, majd betértünk a Borkonyhába rázós levest enni.

Borkonyha-Rázós leves
Inni. Villanykörtéből. Íz és látványorgia, szavakkal leírhatatlan élmény, ahogy a zöldségek íze kavargott a szánkban. Kókusztejes ázsiai sárgarépalevest szürcsölni egy villanykörte alakú tányérból(?) extra élvezet.

A zeller-piskótára építkező desszertjük minden része zöldség alapú volt, sárgarépa, cékla, bazsalikom édesítette meg az esős időt.

Már elfáradtunk az evésben, ezért egy gyors Nespresso kávéval folytattuk, persze hozzá a Desszert Nekedtől hoztunk pár falat süteményt. A bergamontos és a pisztáciás minitarte tökéletes volt.
Desszert Neked-és nekem :)

Az Elekrolux standján szarvassonkás bagelt ettünk áfonya mustárral.


Még volt egy kis hiányérzetünk, így elmentünk Egerbe. Itt a Macok Bisztró szilvásváradi pisztrángját és az egri bikavéres marhanyakat kóstoltuk meg.

Macok Bisztró-Pisztráng
Macok Bisztró-Vadashabos marhanyak

Kilépőnek az érdi Pataki Cukrászda fagylaltjait választottuk: libamájas, tökmagos, étcsokoládés wasabis fügés, kapros fehércsoki, tripla pisztácia, sós karamell.
Hú, kihagytam a borokat, pezsgőket közben.
A BalatonBor mellett kóstoltunk Garamvári pezsgőt, szekszárdi Fuxlit és a Fekete Pince borait.
Legközelebb már biztosan több napra megyek, mert annyi mindent szerettem volna még megkóstolni. Egy félnap csak meghozza az étvágyat és a kedvet, hogy még vagy száz féle ételből együnk!

Az én kedvenceim a 2016-os Gourmet Fesztiválon:
Rázós leves-Borkonyha
Gímszarvas borjú steak-Kistücsök
Pisztáciás tarte-Desszert Neked

Na, és a tökmagkrém meg a tökmag fagyi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése