Évek óta esik az eső a Gourmet Fesztiválon, de a megrögzött
hedonistákat ez cseppet sem zavarja.
Esőkabátban és gumicsizmában is nagyon jókat lehet enni.
Idén
a Balatoni Kör meghívására a BalatonBor bemutatkozására érkeztem a
Millenárisra.
A poharunkban egy balatoni olasz rizlinggel a kedvenc
balatoni éttermünket, a Kistücsök standját látogattuk meg, ahol Jahni Laci és
Turcsics Gábor a szokásos formáját hozva varázsolt el bennünket.
A szarvasborjú kolbász-morzsa bodzaecetes salátával, majd a
gímszarvasborjú steak balatonszemesi spárgával és tökmagkrémmel a legjobb
kezdés volt.
Kistücsök-Szarvasborjú kolbász morzsa |
Kistücsök-Gímszarvasborjú steak |
Gyorsan választottunk egy ribizlis desszertet az A' Table-ban, majd betértünk a Borkonyhába rázós levest enni.
Borkonyha-Rázós leves |
Inni. Villanykörtéből. Íz és látványorgia, szavakkal
leírhatatlan élmény, ahogy a zöldségek íze kavargott a szánkban. Kókusztejes
ázsiai sárgarépalevest szürcsölni egy villanykörte alakú tányérból(?) extra
élvezet.
A zeller-piskótára építkező desszertjük minden része zöldség
alapú volt, sárgarépa, cékla, bazsalikom édesítette meg az esős időt.
Már elfáradtunk az evésben, ezért egy gyors Nespresso
kávéval folytattuk, persze hozzá a Desszert Nekedtől hoztunk pár falat
süteményt. A bergamontos és a pisztáciás minitarte tökéletes volt.
Desszert Neked-és nekem :) |
Az Elekrolux standján szarvassonkás bagelt ettünk áfonya mustárral.
Még volt egy kis hiányérzetünk, így elmentünk Egerbe. Itt a Macok Bisztró szilvásváradi
pisztrángját és az egri bikavéres marhanyakat kóstoltuk meg.
Macok Bisztró-Pisztráng |
Macok Bisztró-Vadashabos marhanyak |
Kilépőnek az érdi Pataki Cukrászda fagylaltjait választottuk: libamájas, tökmagos, étcsokoládés wasabis fügés, kapros fehércsoki, tripla pisztácia, sós karamell.
Hú, kihagytam a borokat, pezsgőket közben.
A BalatonBor mellett kóstoltunk Garamvári pezsgőt,
szekszárdi Fuxlit és a Fekete Pince borait.
Legközelebb már biztosan több napra megyek, mert annyi
mindent szerettem volna még megkóstolni. Egy félnap csak meghozza az étvágyat
és a kedvet, hogy még vagy száz féle ételből együnk!
Az én kedvenceim a 2016-os Gourmet Fesztiválon:
Rázós leves-Borkonyha
Gímszarvas borjú steak-Kistücsök
Pisztáciás tarte-Desszert Neked
Na, és a tökmagkrém meg a tökmag fagyi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése