A Balatoni Gasztrotérkép bemutatkozó eseményén kettős
ügynökként vettem részt. Egyrészt, mint gasztroblogger, másrészt, mint a hévízi
Macchiato Caffe marketingese.
Amikor megkeresett bennünket az ötletgazda, Szauer Judit a
térkép megjelenésével kapcsolatban, egy percig sem volt kérdéses, hogy rajta
legyünk.
Hévíz a Balatontól néhány kilométer csupán, autóval pár
perc, biciklivel sem több egy fél óránál.
A térképen szereplő helyekkel szemben támasztott kritériumok
- egész évben nyitva tartó vendéglátóhely legyen, és magas minőséget
képviseljen - nem kérdések a Macchiato Caffenál.
Az elmúlt 12 évben minden nap nyitva voltak, és elkötelezett
hívei az olaszos jellegű kávézásnak, sütizésnek.
Ha baráti beszélgetős délutánra vagy esti borozásra vágyok,civilként is őket választom, a közös munka előtt is hozzájuk ültem be.
A bemutatkozó sajtóeseményre kiállítóként desszertekkel
készültünk, a standunkat pedig a kávézóra jellemző tárgyakkal dekoráltuk.
A Gasztrotérképes tagokat korábbról ismerjük, boraik,
pezsgőik megtalálhatók a borlapunkon; nekünk is az a célunk, hogy a Hévízre
érkező vendégeknek a szűkebb környezetünk legjobb tételeit mutassuk be.
A kiállítók is rendszeres vendégek nálunk, ha ők járnak
Hévízen, beszaladnak egy kávéra, vagy leülnek süteményt enni. Több közös
borestünk is volt már, és tervezünk ilyet a közeljövőben is.
A rendezvényen azon túl, hogy gondoskodtunk a résztvevők
vércukor szintjének magasan tartásáról, egyeztettem a sajtósokkal, és több
közös jövőbeli együttműködési lehetőséget beszéltünk meg a többiekkel.
Igyekeztünk a több mint 40 féle süteményükből a legfinomabb,
lekedveltebb ízeket elvinni Vonyarcvashegyre, hogy megédesítsük a résztvevők
napját.
A kávézó néhány hónapja saját cukrászüzemet működtet, erre
az alkalomra a szokásos méretek helyett kóstolófalatokat készítettek a
cukrászok.
A vendégek most epres, csokis-mangós, kókuszos, mogyorós,
áfonyás-mákos és vaníliás gyümölcsös sütiket kóstolhattak.
A kulisszatitkok, hogy hogyan kerül egy mini sütemény a
csillogó üveglapra továbbra is titkosak, mint ahogy az is, miért kötünk
nyakkendőt és kötényt az ingünk elé.
Ha egy átlagos csütörtöki munkanapon boros pohárral a
kezemben beszélgethetek a Macchiato Caffe süteményeiről a jelen levő
sajtósokkal a már-már giccsbe hajló balatoni háttér előtt, akkor nincs túl nagy
baj a világgal.
Azt gondolom, hogy a Balaton és Hévíz igazán divatos hely
mostanában is, de tudni kell választani a vendéglátóhelyek közül, hogy ne rossz
szájízzel távozzatok.
A kérdésre, hogy miért nincs a Gasztrotérképes listán X vagy
Y, legyen a válasz annyi, hogy a fent szereplő két kritérium közül legalább az
egyiknek nem tudtak megfelelni……
Nézegessétek a térképet, és gyertek a Balatonra és Hévízre!
Egész évben!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése