Keresés ebben a blogban

2016. január 31., vasárnap

Hévíz a Balatoni Gasztrotérképen


A Balatoni Gasztrotérkép bemutatkozó eseményén kettős ügynökként vettem részt. Egyrészt, mint gasztroblogger, másrészt, mint a hévízi Macchiato Caffe marketingese.
Amikor megkeresett bennünket az ötletgazda, Szauer Judit a térkép megjelenésével kapcsolatban, egy percig sem volt kérdéses, hogy rajta legyünk.
Hévíz a Balatontól néhány kilométer csupán, autóval pár perc, biciklivel sem több egy fél óránál.
A térképen szereplő helyekkel szemben támasztott kritériumok - egész évben nyitva tartó vendéglátóhely legyen, és magas minőséget képviseljen - nem kérdések a Macchiato Caffenál.
Az elmúlt 12 évben minden nap nyitva voltak, és elkötelezett hívei az olaszos jellegű kávézásnak, sütizésnek.
Ha baráti beszélgetős délutánra vagy esti borozásra vágyok,civilként is őket választom, a közös munka előtt is hozzájuk ültem be.
A bemutatkozó sajtóeseményre kiállítóként desszertekkel készültünk, a standunkat pedig a kávézóra jellemző tárgyakkal dekoráltuk.


A Gasztrotérképes tagokat korábbról ismerjük, boraik, pezsgőik megtalálhatók a borlapunkon; nekünk is az a célunk, hogy a Hévízre érkező vendégeknek a szűkebb környezetünk legjobb tételeit mutassuk be.
A kiállítók is rendszeres vendégek nálunk, ha ők járnak Hévízen, beszaladnak egy kávéra, vagy leülnek süteményt enni. Több közös borestünk is volt már, és tervezünk ilyet a közeljövőben is.
A rendezvényen azon túl, hogy gondoskodtunk a résztvevők vércukor szintjének magasan tartásáról, egyeztettem a sajtósokkal, és több közös jövőbeli együttműködési lehetőséget beszéltünk meg a többiekkel.


Igyekeztünk a több mint 40 féle süteményükből a legfinomabb, lekedveltebb ízeket elvinni Vonyarcvashegyre, hogy megédesítsük a résztvevők napját.
A kávézó néhány hónapja saját cukrászüzemet működtet, erre az alkalomra a szokásos méretek helyett kóstolófalatokat készítettek a cukrászok.
A vendégek most epres, csokis-mangós, kókuszos, mogyorós, áfonyás-mákos és vaníliás gyümölcsös sütiket kóstolhattak.


A kulisszatitkok, hogy hogyan kerül egy mini sütemény a csillogó üveglapra továbbra is titkosak, mint ahogy az is, miért kötünk nyakkendőt és kötényt az ingünk elé.


Ha egy átlagos csütörtöki munkanapon boros pohárral a kezemben beszélgethetek a Macchiato Caffe süteményeiről a jelen levő sajtósokkal a már-már giccsbe hajló balatoni háttér előtt, akkor nincs túl nagy baj a világgal.


Azt gondolom, hogy a Balaton és Hévíz igazán divatos hely mostanában is, de tudni kell választani a vendéglátóhelyek közül, hogy ne rossz szájízzel távozzatok.
A kérdésre, hogy miért nincs a Gasztrotérképes listán X vagy Y, legyen a válasz annyi, hogy a fent szereplő két kritérium közül legalább az egyiknek nem tudtak megfelelni……



Nézegessétek a térképet, és gyertek a Balatonra és Hévízre! Egész évben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése