Keresés ebben a blogban

2010. július 31., szombat

Pillanat koktél 2.

Igazi pörgős koktélbár a Balaton-parton. Siófok, nyár, szerelem.
Igazi latin hangulat. Cuba libre, Havanna beach és még több száz csavart szívószálas, csudapoharas színes-illatos ital. Amit szürcsölnek, kóstolgatnak vagy egy korttyal eltüntetnek. Vérmérséklet szerint.
Van, aki hosszasan válogat, olvassa, ízlelgeti az exotikus neveket, elképzeli az élményt, ahogy a nyelvéhez ér az új íz, aztán mégis marad a hagyományos, megszokott koktélnál. Vannak, akik nem lépnek ki a Mojito, Pina Colada bűvköréből.
Persze vannak, akik ész nélkül kóstolgatják végig a különlegességeket, eljutva a Flaming lamborghini-ig. Aminél a pincérfiú meggyújtja az italodat, szórja a fahéjat a tűzbe, pattog, messziről érezni az illatát, és közben még borítja a pohárba a curaco likőrös keverék másik felét. És olvad a szívószál, száll a fahéj, bámulnak a többiek.
Király vagy, csak ne kelljen felállni.
Vannak, kik eszüket vesztve pörögnek a placc közepén, párducmintás szúk szoknyában elfeletkezve a narancsbőrükről, a végzet asszonyaként tekeregnek és sikoltoznak. Csak a zene zavarja a mozdulataikat. Az ütemes latin ritmus nem idomul hozzájuk…
Vegyes a vendégkör, nagyon.
Az első randevús pártól a nagymamáig, mindenki koktélt iszik. Néhányan alkohol nélkül.
Van, aki a babakocsit lavírozza nehezebben egy kellemes félóra után, van, aki a sokadik kört rendeli, a sokadik féle itallal. Neki nehéz lesz elindulni.
De a hűvös balatoni éjszaka erre is jó. Egy negyedórás séta a friss levegőn, és az ember elég bátornak érzi magát egy újabb koktélhoz.
A szőke cicalány még mindig táncol, pörög, sikongat a zenekar előtt, vadul rázza a csípőjét egy 40-es házaspárnak. Leginkább persze a bajuszos férjnek, aki, gondolom, évek óta nem látott ilyen közelről ekkora ringó melleket…
Persze, anyut is pörgeti kicsit, meg fizeti neki a koktélokat, és majd legfeljebb éjjel a szöszkét képzeli maga alá a szállodai szobában…
De most még tánc, és újabb kör rendel…


Flaming Lamborghini recept a koktel.network.hu receptje szerint:
Valószínűleg a létező legerősebb koktélok egyike, félelmetes hírét csak a divatos fogyasztási metódusa előzi meg.
Ha ilyet rendelünk egy bárban, készüljünk fel rá, hogy kettőnél többet sehol sem fognak kihozni nekünk, de ebből mi profitálhatjuk a legtöbbet, bízzunk a szakemberek ítéletében.

Összetevői: Grenadine szirup, Sambuca (olasz likőr, amelyet főként ánizzsal és feketebodzával ízesítenek, alkoholtartalma 40%), görög brandy, egy bivalyerős rumfajta (80%) kerül az egyik pohárba. Míg a másikba Curacao-t és egy szintén erős sötét rumot töltenek, az elsőt meggyújtják, megszórják fahéjjal, és amíg ezt az égő löttyöt kortyolod, beleöntik a másik pohár alkoholos keveréket is.
Csak 20 perc után kezd hatni igazán, de akkor igen masszív megzuhanós élményt garantált...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése