Keresés ebben a blogban

2012. február 22., szerda

Gumicukor paradicsom

Inssbruckban a Murder cukrászdával szemben található a Barenland, tele mindenféle gumicukorral. Még csak nézegettük a választékot, mert sütizés után az ember nem tud letuszkolni még egy adag gumimacit, de a bolt nagyon tetszik, ötletes, hangulatos.

Gyerekkorunkban, ha valamelyik ismerősünk külföldre ment, akkor biztosan kértünk tőle gumicukrot. Kincsnek számított a kis mackó, később pedig a colás üveg forma.

Igazi ínyencek a macikat is színek szerint válogatják, hisz minden szín más ízt rejt.

Hogy mennyire egészséges, illetve nem az ez a desszert, azt tudjuk. De finom, és szerintem titokban mindenki szereti, és nem csak a gyerekek képesek hasfájásig tömni magukba a különböző formákat. A békás is nagy találmány, tényleg.

Na, de nézzük, mit is rejt az innsbrucki gumicukor magában. Ahogy a prospektusukat olvasom, talán még egészséges is. Nincsenek mesterséges színezékeik, csak gyümölcslé koncentrátumot és növényi kivonatokat használnak.

A gumicukor disznóból készül. Ezt jó tudni, ugye? A zselatin részleteibe nem mennék bele, szerintem jobban jártok.

De gondoltak a vegetáriánusokra is, számukra burgonya és tápiókakivonatból zselésítenek édességet.

A különböző formájú gyümölcsgumikat még folyós, forró masszaként gipszformákba öntik, minden típus különböző íz, és színező anyagot kap, majd egy napig pihennek. Később hűtőkamrába kerülnek, majd hirtelen 180 fokra melegítik, és bevonják a felületüket növényi olajokkal és méhviasszal.

Milyen ízekben választhatunk a gumicukor paradicsomban?

A szokásos gumicukor ízek mellett többek között gyömbéres, chilis, mézes, ananászos, forralt boros, proseccos, kókuszos változat is van.

Ha pedig valaki nem ömlesztve szeretné haza vagy ajándékba vinni, akkor virágcsokor, torta vagy akár pizzaformára is elkészítik neki.

Te szereted a gumicukrot?

1 megjegyzés:

  1. A kedvenc helyem, mindig benézek, ha a városban járok (kb heti 1x tutira)
    Viszont elfelejtetted a lényeget: az eladó hölgy nagyon kedves, és nincs az az íz, amit ne lehetne ott helyben kipróbálni. Így nem lehet mellényúlni, viszont annál inkább belakni :-)

    VálaszTörlés