Na, de mit keres a bécsi kávé az észak-német Sylt szigetén? Hát, persze, hogy vendégeket.
A Café Wien egy igazi, tradicionális cukrászda a westerlandi
forgatagban.
A hatvanas években alapította egy fiatal házaspár, hozták
magukkal a családi pékség és sajtkészítő műhely hagyományait, így a minőségi
alapanyagok és a kézműves termékek ma is garantálják, hogy a vendégek
visszatérnek hozzájuk.
Az árak sem szálltak el az itteni fine dining vonallal, a
sütemények mérete pedig egyenesen hatalmas.
A választék pedig?
Öt perc toporgás a pult előtt, hogy akkor melyik
tortaszeletbe vagy sütibe is harapjak majd bele. Az epresbe? Valamelyik
csokicsodába? Jaj, van sült alma is marcipánnal. Meg gesztenyés csoda és túrós
süti is. És almás pite, császármorzsa, tejberizs.
És milyen kávét is kérjünk
hozzá? Vagy Valhrona forró csokit?
Kiskötényes pincérnők, elegáns környezet, és ahogy hallom, a
vendégek nagy része törzsvendég, bis morgen-köszönnek el, vagyis holnap is
jönnek egy délelőtti sütire, kávéra vagy egy könnyű ebédre.
Amikor az asztalunkra kerülnek a kiválasztott sütik, értem is,
miért. Én is jönnék minden nap. Mert nem
csak szép, de igazán finom csodákat sikerült kiválasztani.
A kávézó tulajdonosai hozták létre a Sylti
csokoládémanufaktúrát is, kézműves bonbonok, táblás csokik (ebből 315 különböző
ízű van!!!) és megannyi csoda vásárolható tőlük.
A cukrászda egyik nagy sikere 2007 óta az általunk is választott
mennyei trüffel torta.
Ha erre jártok, bátran ugorjatok be hozzájuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése