Keresés ebben a blogban

2011. november 8., kedd

Zillertali sonka




Ma egy szuper kirändulos napon zillertali sonkäs szendvicset falatoztam ebedre.

A mayrhofeni Gasser csaläd hentesboltja nem csak sonkät, kolbäszt, hanem szendvicseket, sult kolbaszokat, sajtokat, mezet is kinal. Mindent ök keszitenek, teljesen hagyomanyos modon. A teheneik a nyäri honapokban 2100 meteres magassagban legelik a leirhatatlan zold fuvet, amitol utänozhatatlan ize lesz a hegyi sajtoknak is.

A sonkäkat regi csalädi recept alapjan keszitik, bükkfäval füstölik, es ha jol ertettem, különbözö gyogynövenyek is kerülnek a specialis füszerkeverekbe. Mindenfele ipari gyorsito eljäräs nelkül szärazon sozzäk, majd füstölik a husokat. Hitvalläsuk szerint a friss hegyi levegö is hozzäjärul a tökeletes izhatäshoz.

Nagyon ötletes ajändek kosarak is rendelhetöek tölük.

A friss hegyi levegöben a sonkas szendvics is jol esett, a Hintertux gleccserröl legyalogolva-ez egy 2 oräs seta volt- egy perc alatt tüntettem el az utolso morzsäkat is. Fent mär sieltek, miközben a völgyben meg 16 fok volt.

Hedonista szemmel nezve a zillertali sonka tökeletes, ezt a nemzetközi versenyeken kapott arany minösitesek is alätämasztjäk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése