Keresés ebben a blogban

2012. április 24., kedd

A csodás csokiszuflé

Aki fél évig nincs itthon, annak a karácsonyi ajándéka is csak húsvét után kerül elő a fa alól. Nagyon köszönöm Liának a szuflé-formákat, gyorsan le is teszteltem, hogy tudok-e finom szuflét sütni.
Tudok.
Ez lesz az új mániám a gofrik és a muffinok után. Igaz, ez kisebb mennyiségű desszert, de legalább többféle ízzel kísérletezhetek. Egy recept négy kis tálka szuflé hozzávalóit tartalmazza.
A csokis alaprecepttel kezdtem, az arányokat Gabojsza oldaláról néztem. Ő Vomberg Frigyesre hivatkozik, ebből kiindulva sikerülnie kellett.
Én tettem bele egy teáskanál vanília esszenciát is, így az én csodacsokis szuflém hozzávalói a következők lettek:
2 tojás
4 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
10 dkg 80%-os étcsoki
2 dkg liszt
egy csipet só
1 teáskanál vanília esszencia

Elkészítés:
A szétválasztott tojások sárgájához hozzáadtam a cukrot, sót, és buborékos krémesre kevertem. A fehérjékből kemény habot vertem, a csokit a vajjal pedig gőz fölött összeolvasztottam, majd belekevertem a vaníliaesszenciát. A sárga tojásos masszához kevertem a csokit, ebbe beleforgattam a lisztet, majd a végén óvatosan a tojáshabot.
Belekanalaztam a kivajazott, kilisztezett porcelán szuflé formákba, és 180 fokon alsó-felső sütéssel 8 percig sütöttem.
Még melegen tálaltam, pont kellően folyós maradt a közepe, megemelkedett a teteje. Szóval, finom lett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése