Keresés ebben a blogban

2012. július 14., szombat

Barackos kakaós lepény

Ha gyorsan akarsz olyan sütit sütni, ami frissen és másnaposan is finom, akkor ez a barackos lepény jó választás. Ha esetleg kerti partira vagy nagyobb összejövetelre viszed, érdemes dupla adagot sütni, mert elkapkodják a tálcáról.
Mivel nem bonyolult, kezdő konyhatündérek is bátran nekiállhatnak. A barackot lehet helyettesíteni sárgadinnyével, meggyel, szilvával, mazsolával, almával.

Hozzávalók:
1 tojás
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
5 dkg puha vaj
1 citrom reszelt héja és leve
1/4 l tej
4 dkg kakaópor
1 teáskanál őrölt fahéj
25 dkg liszt
1 sütőpor
1 csipet só
fél kg őszibarack

Elkészítési mód:
A lisztet összekeverem a kakaóval, fahéjjal, sütőporral és sóval, egy másik edényben a tojást keverem habosra a cukrokkal, citromlével és héjjal, majd ehhez adom a puha vajat is. A lisztes keveréket óvatosan beleforgatom a tojásos masszába, majd az egészet fellazítom tejjel.
A legvégén belekutyulom a kis kockákra szelt, hámozott őszibarackot, és olajjal megkent, lisztezett tepsibe öntöm. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sül.
Kínálhatod vaníliafagyival, gyümölcskompóttal, lekvárral, de önmagában is nagyon finom.
Ha nem azonnal tálalod, akkor a kihűlt, felszeletelt süti fémdobozban egy-két napig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése