Keresés ebben a blogban

2013. április 10., szerda

Mácsik vagy nem mácsik? Avagy túrós csusza Sylten


Gyors és finom ebéd vagy vacsora a túrós tészta, de itt Sylten ki kellett kísérletezni, hogy hasonlítson az otthonira.

Ha saját készítésű a mácsik (tészta), akkor nem kell keresgélni a boltok polcain a nagykockát vagy a széles metéltet, itt nem is találtam, így lett a masni alakú farfalle a túrós tészta alapja.

Ennél nagyobb kihívás volt a túró, mert nekem a túró szemcsés, a németeknek meg egy lágy, krémszerű massza.


Így ehhez a túrószerűséghez mindig keverek egy kis cottage cheese-t, hogy darabos is legyen.
A tejföl szerencsére itt is tejföl, sűrű, zsíros, finom.
Szalonnát pedig jó sokat hoztunk otthonról, így a finom, pirított szalonnakockák tökéletesek.


És hogy cukrot teszek-e a szalonnás túrós tésztámra? Persze, hogy igen!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése