Keresés ebben a blogban

2011. április 6., szerda

MINIsüti



Lassan a rögeszmém lesz, hogy kétszer ugyanazt a sütit és ételt nem készítem el, hiszen annyi mindent ki szeretnék próbálni, le akarok tesztelni.
Ha van egy bevált receptem, akkor kísérletezek, variálok.
Hozzávalókat cserélek ki, vagy teszek bele valami egészen oda nem illő ízt.
Így születnek a szilvaszemmel receptek és ízek, melyek hol sikeresebbek az eredetinél, hol lassan fogynak csak a tányérokról.

Ezt a gyors teakenyeret a váci MINI találkozós kirándulásra dobtam össze, és hurrá, siker a köbön.
Mivel kenyérsütő gépben készült, még mosogatni sem kell sokat, hiszen ripsz-ropsz egy edény keveri helyettünk.
Külön elismerés, hogy Ildi barátnőm, aki nálam már sokkal több és extrább süteményt készített, szintén nagy rajongója lett.

Nézzük akkor a Vörös áfonyás MINI teakenyeret.
Hozzávalók:
50 g olvasztott vaj
150 ml tej
20 ml tejföl
2 tojás
1 evőkanál paradicsom lekvár
1 evőkanál madagaszkári vanília paszta
280 g liszt
1 evőkanál sütőpor
110 g porcukor
75 g aszalt vörös áfonya
20 g aranyszemű mazsola
25 dkg felkockázott étcsoki
Egy csipet só

Elkészítés kenyérsütőben:
Az lekvárral elkevert olvasztott vajat, tejet, tejfölt, az enyhén felvert tojást és vaníliapasztát beleöntjük a kenyérformába.
Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat, és beleöntjük ezt is, majd a süteménysütő program elkészíti helyettünk ezt az illatos, omlós teakenyeret.
Ha nincs kenyérsütőd, akkor robotgéppel keverd össze a nedves alkotórészeket, aztán fakanállal vegyítsd bele a többit.
A kenyérsütő 7 percig kever, ez kézzel gyorsabb is lehet.
A sütési idő 75 perc, de ha előmelegített 180 fokos sütőben próbálkozol egy őzgerinc formában, akkor szerintem 30-35 perc alatt készre sül. Tűpróbával teszteld!

Tálaláskor porcukorral, vagy lekvárral kínáld, de kiránduláson a Duna-parton szalvétából falatozva is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése