Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 17., szombat

Bundába bújtatott almakarikák


Azt már korábban is írtam, hogy amikor a kertben érik valami, akkor abból készül minden. Frissen, télire elrakva, de fel lesz dolgozva, nem vész kárba semmi. Egyetlen zöldségféle került a csömör kategóriába, talán erről is írtam, a zöldbab. Na, az évente max kétszer. Soha többet.
Most lassan az alma érik be, sajnos valamiért idén több potyog a fáról még a teljes beérés előtt. Ezeket nem lehet elrakni ládában télire, sőt pár napig fogyaszthatók csak, így most előalma-szezon van. A préselés mellett pite, kompót, gyümölcsleves és bundás alma is készül.
Ez egy sűrű palacsinta tésztában kisütött változat, viszonylag gyorsan megvan, és nagyon finom. Az őszi diétának nem kedvez, talán a tészta és a fahéjas cukor nélkül. Ha csak az almaszeleteket ennénk meg…

Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
1 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
4 dl tej
Fél kg liszt
1 dl szénsavas víz
És alma, sok-ízlés szerint
Fahéjas porcukor

Elkészítés:
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és egy órát pihentetjük. A palacsintatésztánál sűrűbb lesz.
Közben a meghámozott, kicsumázott almát karikákra szeljük. Sütés előtt belekeverjük a tésztába, és vagy tükörtojás sütő serpenyőben sütjük, vagy a sima palacsintasütőben. Csak akkor nem egy nagy palacsintát kell forgatni, hanem almakarikánként beletenni, kb. 4 elfér egymás mellett, és egyenként mindkét oldalukat megsütjük.
Fahéjas porcukorral tálaljuk.

Korlátlan mennyiség fogy el belőle, pillanatok alatt.
Ha turbózni szeretné valaki, akkor vaníliafagyit tudok mellé még elképzelni.
Persze, csak annak, aki belefér az őszi nadrágjaiba.

2 megjegyzés:

  1. Szia Szilva! Olajat mennyit kell alàtenni? (gondolom abban sül) Annyit, mint a palacsintànál?

    VálaszTörlés
  2. Igen! Kb. annyi olaj kell alá, mint a palacsintához! :)

    VálaszTörlés