Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 25., vasárnap

Gulyáskrém


Az alap paprika krémről már írtam nektek, meg arról is, hogy ami van a kertben, azt eltesszük télire.
És még mindig van paprika és paradicsom, tehát jöjjön egy újabb paprika krémrecept. Ebből a krémből minden magyaros ételbe tehetsz, és nem kell aggódnod amiatt, hogy milyen ízfokozókkal bombázod magad. Minden gulyáskrémet és ízfokozó kockaízesítőt elfelejthetsz.


Hozzávalók:
2 kg paprika
6 nagy fej vöröshagyma
Kevés olaj
1 kis kanál + 2 evőkanál só
Fél l sűrű paradicsomlé-recept, ha kattintasz

Elkészítés:
A felszeletelt hagymát párold kevés olajon, majd add hozzá a kicsumázott, felaprított paprikát és egy kis kanál sót. Ha megpuhult, ez kb. 40 perc, akkor passzírozd át, hogy sűrű masszát kapjál. Ezt öntsd fel fél liter sűrűre főzött paradicsomlével, ízesítsd 2 kanál sóval, és 10 percig forrald. Nagyon kellemes illata és finom íze van.
Forrón töltsd üvegekbe, és száraz dunsztban hagyd kihűlni.

A száraz dunszt lényege, hogy az üvegekbe mert forró lekvárt, befőttet, krémeket nagyon lassan hűtjük ki. Ezért a jól lezárt forró üvegeket minél jobban be kell takargatni-pléddel, terítővel, konyharuhával. És így egy éjszaka vagy egy nap alatt lesznek szobahőmérsékletűek.
Ezután lehet felcímkézni és a spájzba tenni a finomságokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése