Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 9., péntek

Krémes, de paprika

Ha érik a kertben a paradicsom, akkor érik mellette a paprika is. Ilyenkor ipari mennyiségben készülnek a lecsók, minden családnál más és más változat, és frissen vacsorára, reggelire, aztán télire fagyasztóba vagy üvegekbe töltjük.

És még mindig van paprika, egy része be is pirosodott már, ebből lehet készíteni paprika krémet, ami majd jó lesz télen pörköltbe, gulyásba. Nem kell majd a vízízű bolti paprikát, vagy műanyag gulyáskrémet használni.


Hozzávalók:
1 kg piros színű paprika
1 evőkanál só

Elkészítés:
A kimagozott, felszeletelt paprikát puhára pároljuk, majd átpasszírozzuk.
Ezután a paprikaszószt sózzuk, ez lesz a tartósítónk, és újraforraljuk. Egy-két perc után forrón üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése