Bár a minap határoztuk el egy halom sütemény és habos kávé fölött egy innsbrucki cukrászdában, hogy kevesebb szénhidrátot fogunk enni, ma mégis sütöttem egy kenyeret.
Van benne paradicsom, így nagyon egészséges.
A kenyérhez pedig jól passzol a hagymás szalonnás rántotta, így ezt vacsiztuk.
Hozzávalók az aszalt paradicsomos cipóhoz:
1 tasak porélesztő
1 evőkanál Bad Ischler-i kristálysó
1 kávéskanál szárított petrezselyem
2 kávéskanál szárított majoránna
2 evőkanál apróra vágott aszalt paradicsom
1 evőkanál fokhagymás rozmaringos olivaolaj
Libazsír a jénai tál kikenéséhez
Elkészítés:
Mivel az osztrák lisztek kevesebb folyadékot vesznek fel, a szokásos kenyértésztám receptjét fél dl vízzel csökkentettem.
A lisztet összekevertem a szárított fűszerekkel, élesztővel és a sóval, majd fokozatosan beledolgoztam a vizet és az olajat. A végén pedig az apróra vágott paradicsomdarabkákat is.
Az olívaolaj a paradicsomokat fedte eddig, mondanom se kell, hogy ez saját készítésű, igazi napon érett paradicsom volt. Nyári sztori a linken.
A tésztát 4 órán keresztül kelesztettem, majd libazsírral kikent jénai tálban 220 fokon 45 percig fedő alatt, majd 5 percig tető nélkül sütöttem.
Itt ismét jelzem, hogy az itteni sütő hőfokával vannak problémák, otthon ez 35+5 perc lett volna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése