Keresés ebben a blogban

2012. január 23., hétfő

Kétszáz éves cukrászda

Tirolban szeretik a hagyományokat, nem csoda, hogy az egyik legkedveltebb Innsbrucki cukrászda, a Munding már 1803 óta szolgálja ki a vendégeit az óvárosban, nem messze a nevezetes Arany tetőtől.
A Munding Tirol legrégebbi kávézójaként hirdeti magát, de haladnak a korral, az elvárásokkal. Évente háromszor váltják a süteményes étlapot, mindig a szezonnak megfelelő alapanyagok felhasználásával készítik a süteményeiket.
A tél egyik kedvence a mascarponés sült almatorta mandulaforgácsokkal.

Saját Munding bonbonokat, pralinékat is vásárolhatunk, amik Valhrona csokoládéból készítenek, természetesen a forró csokijuknak is ez az alapja.

Több mint 60 féle kávéspecialitást kínálnak, a ház kávéja 1907 óta 7 különböző arabica kávéból áll, az alábbi termőterületekről válogatva: Guatemala Antigua Pastores, Jamaika Blue Mountain, Kenya AA és Kona Hawaii.

A hatvanas évektől ugyanazzal a kávégéppel főzik a kávékat folyamatosan magas minőséget garantálva, ez a Faema E61, nem véletlen, hogy ők is megkapták az Arany Kávébabszemet 2007-ben.

Híresek még a cukrászat lekvárjai és gyümölcslevei is, ezeket még nem kóstoltam, de nagyon ígéretesek az elnevezések is: ananász tahiti vaníliával, karamellizált sárgabarack, vagy erdei gyümölcsök vaníliával.

Visszatérve az Aranytetőre.

Ez Innsbruck egyik jelképe, az Altstadt szívében található, gótikus erkély, melyet az 1500-as években illesztett hercegi rezidenciájához I. Miksa császár.

2657 tűzzománcozott rézlemez borítja az oszlopos erkély tetejét, aranyos csillogással ragyogva a nézelődőkre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése