Keresés ebben a blogban

2011. július 27., szerda

Batyu, túróval


A hűvös nyári napokon igazán jólesik a tűzhelyben sütni valamit. Ha pedig a tésztát gyúrjuk, akkor már eleve kimelegedhetünk.
Most megint nem a saját túrós batyumat reklámozom, hanem anyuét, fene jó dolgom van itthon. Mire felébredek, már sül valami finomság a sütőben, ma épp szilváslepény illatra ébredtem. Erről majd később, most a túrós batyu, amihez a túrót én kevertem össze…
A családi kelt tésztánk receptjét már korábban leírtam, ebből az adagból most is kétféle finomság készült.
Egy adag sajtos kifli és egy adag batyu.
A túrós töltelékhez a hozzávalók:
450 g túró
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
Ha valaki szereti, akkor mazsola.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd a kinyújtott és feldarabolt tészta közepére halmozzuk. A négyzeteket összehajtjuk, és forró sütőben megsütjük. A tetejére cukros vizet kenünk, amikor kivesszük a sütőből.
Frissen, de nem melegen a legjobb, de másnap reggelire is tökéletes, a boltinál ezerszer finomabb és laktatóbb.
Ha rászánod az időt, és kipróbálod, soha többet nem akarsz majd gyári péksütiket enni!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése