Keresés ebben a blogban

2011. július 6., szerda

Frizzante és tintahal


Végre nyár, újra, süt a nap, és aki nem jutott el még a tengerhez, vagy már visszajött, annak sem kell a partmenti életérzést nélkülözni.
Igaz, a szél nem úgy fúj a Bazilika tövében a DiVinoban, és a sós áramlatot sem lehet érezni, de a hangulat igazi, nyüzsgő mediterrán esti.
Egy könnyed, beszélgetős vacsorához pedig igazi telitalálat volt, most is.
Makai Zsolt séf kreációi és a borválaszték 3 táblányi átbogarászása után nem csalódtunk a választásunkban.
Kezdésnek Demeter Endre Lasa Frizzantéját kértük, ami Tokaj-Hegyalja üde, könnyed gyöngyözőbora. A furmint-hárslevelű alapbornak a mádi dűlők adnak egy jellegzetes vulkáni karaktert, de a gyümölcsízek megőrzése is tökéletes lett.
Kis szériában készült bor, a DiVino utolsó palackját bontotta nekünk, így most haza nem tudtunk hozni belőle, majd legközelebb beugrunk. Nagyon könnyed, üde, mégis elegáns bor, igazi mediterrán érzés. Nem túl szénsavas, de a buborékok játéka mind a pohárban mind a szánkban jelen van. Frizzante….
Ha már tengerpart feeling, mi mást kérhettünk volna, mint sáfránymártással tálalt tintahalat, ami nem csak finom, hanem ötletesen is komponált.
Desszertnek mandulás narancstortát és citromtortát rendelünk. Két teljesen más karakterű süteményt kapunk, feleztünk persze, hogy minden ízt megkóstolhassunk. Körítésnek mályvacukor, búzavirág, ezüstcukorka és mandulamorzsa. Finom, szép, és könnyed.
Tökéletes falatok, tökéletes kortyok, és ismét kiderült, Miklós Csabi még mindig figyelmes vendéglátó. Jön-megy, beszél, kínál, sokan tanulhatnának tőle.
Várjuk a San Daniele-i sonkás étlapot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése