Keresés ebben a blogban

2015. október 17., szombat

Ősz a sümegi Terazzában

A Dining City Étterem Hetének egyik új résztvevője volt a Terazza Bistro Sümegen! Nagyon kedvező áron kínálták a három fogásos menüjüket, mindenképp ki kellett próbálni, mit is kapunk ezért.
Nem okoztak csalódást, sem az adagok méretében sem az ízében és küllemében.
Ugyanaz a magas színvonal fogadott bennünket, mint nyáron.(Korábbi beszámoló itt.)
A terasz helyett most már csak ablakon belülről néztük az őszi színekben pompázó Sümeg környéki tájat, de ma még a nap is ki-kisütött a felhők közül, hogy bearanyozza a délutánt.
A limonádék után a szokásos házi kenyér és vaj falatkák következtek.
A séf egy kortynyi fokhagyma krémlevessel üdvözölt bennünket, amihez zöldséges roppanós gombóckát kínált kaviár ágyon.
Előkészítette az ízlelőbimbóinkat, nem vitás.
Az ököruszály leves rántott velővel maga volt az aranyló mennyország. A húsos ravioli, a zöldségek és az aranyszínű leves a velőfalatokkal igazi, mély ízű bemelegítés volt.

Ököruszály leves
A zeller cappuccino lágy, fehér habos leves volt, zseniális ötlet a tálalásnál a rántott zeller és a zellerpüré ropogós sajtágyon, ami mellé egy bacon csíkocskának tűnő falat volt tűzve. A bacon helyett viszont sonka és vaj volt feltekerve, sokkal kellemesebb és persze meglepő ízt eredményezve a vártnál.

Zeller cappuccino
A főételnek kért marhapofa és túrógombóc párosítás is nagyon tetszett. A lágy, omlós marhahús és a pirított zsemlemorzsába forgatott túrógombóc csak erősítette egymást.
Az aranydurbincs sütőtök ágyon ropogós lila káposzta pralinéval szintén egy olyan íz és színbomba volt, amit sokáig nem felejtünk el. Mennyire jó ötlet kicsi gombócokat formálni a lila káposztából, és aztán kirántani! És milyen aprólékos munka is ez!

Aranydurbincs lila káposzta pralinéval
A desszertekért akármennyit autóznék újra!
A csokoládé és kávé tálon a fehér és étcsoki összjátékát láttuk pirított magvakkal, színes virágszirmokkal és kávéhabbal. Az étcsokiba töltött csokimousse és a lágy kávéhab mellett ropogtak a magok, frissen reccsent a csokitallér.

Csoki és kávé
A máglyarakás jégkásával a már korábbról ismert jéghideg és forró ízek találkozását hozta, kellemes szegfűszeges jégkása, forró tojáshab alatt megbújó almakockák, jaj, most is meg tudnám enni!

Máglyarakás
A pálinka parfümmel megszórt cappuccino mellett üldögélve elégedetten dőltünk hátra, és a számlához kapott csokis-kávés golyó ízével a szánkban még sétálgattunk a teraszos kertben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése