Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 5., péntek

Cukkini és menta



Ha cukkinire gondolunk, akkor a legtöbb embernek a rántott cukkini vagy esetleg a rakott cukkini jut eszébe.
Pedig nagyon sokféleképpen használható és formázható alapanyag, most van a szezonja, kicsi, nagy és óriási egyaránt kapható vagy jobb esetben szedhető a kertben.
Készülhet belőle sütemény is, ez kicsit macerás, mert reszelni kell, de annyira finom és meghökkentő, hogy érdemes nekiállni.
Grillezve, zöldfűszerekkel is nagyon jóízű, de amit legutoljára készítettem, az a hagyományos ízeket kicsit megbolondítja, na, de tudják a szicíliaiak, mi kell a jó ebédhez, az alap recept ugyanis tőlük ered.
Mentás cukkini. És mivel a menta is most a legfinomabb, amikor friss, gyorsan elkészíthető egy kellemes, könnyű fogás.
Hozzávalók:
1 db közepes cukkini
1 marék aprított, friss mentalevél
1 fej fokhagyma

Olaj a sütéshez

Elkészítési mód:
A felkarikázott és kimagozott cukkini szeleteket pár perc alatt néhány gerezd fokhagyma társaságában kevés olajon megpirítom, kevés sóval meghintem.
A mentát és a maradék fokhagymát durvára szeletelem, majd a langyos sült cukkinikre szórom.
Kész.
Frissen is finom, de pár óra alatt összeérnek az ízek, és akkor még jobban érvényesül a hűvös menta és a lágy, krémes, édeskés cukkini összjátéka, amit a nyers fokhagymadarabkák tesznek roppanóssá.
Pirított kenyérrel, grillezett húsokhoz vagy csak úgy magában, nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése