Keresés ebben a blogban

2015. december 28., hétfő

Pezsgőzz


Pezsgőt inni ünnep.
Felkészülsz rá, várod, hogyan pukkan a dugó, hogyan koccan a pohár, és milyen lesz az első korty. 
A pezsgő olyan, mint a szerelem. Megbabonáz.
Én imádom, ahogy a pezsgős pohárban szaladnak a buborékok, ahogy a pohár falán lecsapódik a pára, és ahogy az első kortyot megízlelem.
Igazi játék ez, pukkan a dugó, cikáznak a buborékok és csiklandozza a számat minden egyes korty.
Ünnepivé tesz minden alkalmat.
A pezsgőhöz készülődni kell. Pont akkor és pont most pillanat, ritkák ezek az életünkben. Figyelni kell a hőmérsékletére, a pohárra, a szervírozásra. És persze a palackra. 
Ha pezsgős dugó pukkanást hallasz, már tudod, hogy valami jó fog történni.
Töltés közben szaladnak ezer felé a buborékok, a vékony, hosszú pohárban életre kelnek az eddig ledugózott pillanatok. Először a szemed élvezi a látványt, aztán megcsapja az orrodat a pezsgő illata. Száraz, fanyar, gyümölcsös, de kissé élesztős gondolat ez.
A pezsgőhöz vagy ünnepivé varázsolod a tested vagy lecsupaszítod egészen. A lényeg az alkalom, és az akarom.
Ha koccan két pezsgős pohár, akkor találkozik két pillantás, amiben sok minden lehet. Tisztelet, köszönet, szeretet, elismerés vagy csak tiszta vágy.
Igen, a pezsgőzés az egymásra nézünk, koccintunk után bármi lehet. Attól függ, hol és kivel.  Elegáns és szép pillanatok, diszkrét, elfojtott vagy hangos, harsány nevetések kísérik.
Apró, kicsike kortyokban fogy a poharadból, kiélvezed minden pillanatát, mondom én, hogy pezsgőt inni olyan, mint a szerelem. Akarsz még egy kortyot, még egy pillanatot.
Feloldódsz. Ahogy a buborékok a felszínen cikáznak, úgy csillognak a pillantások és az érintések is. A pohár szája a szádhoz ér, a poharat tartó kéz pedig egy másik kézhez. Bármi történhet. Még egy korty, még egy pillantás, még egy érintés. A pohárhoz, az üveghez, a másikhoz.
Pezsgőt ritkán iszol egyedül.
Akarod az érintést, amikor megkapod a poharat, amikor a jéghideg buborék gyöngyökkel együtt oldódsz, és rajzolgatsz az ujjaiddal a párás pohár falára. Feloldódsz és eggyé válsz. Az ízzel, a buborékokkal a párával és a vággyal. Jéghideg kortyok és forró pillanatok kavarodása.
Igen, a pezsgő tényleg ünnep. A magasba szárnyalás vágya, a vágy ünnepe.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése