Keresés ebben a blogban

2011. március 17., csütörtök

Prosecco, Velence



Velence szép, Velencét szeretjük.
Én szeretem, az illatát, a hangulatát.
Pedig nem romantikus utazások alatt kedveltem meg, hanem gimnazistaként buszos kirándulással és a családdal hajóval, autóval.
Azóta is visszavágyom, mint oly sok helyre, és szeretem a filmeket, amik erről szólnak. Így néztem meg duplán is a The Tourist-ot (Johnny Depp, Angelina Jolie), ami nem egy filmtörténeti remek, de jól van fényképezve, és a csodaszép ruhák, cipők, ékszerek, yachtok, virágcsokrok és lakosztályok között a szerelem is megbújik valahol.
Persze, Velencét a szerelem városának ismerik, romantikus gondolázás, gyertyafényes vacsorák. Igen, ezzel azt hiszem, engem is el lehetne bűvölni.

Marlena de Blasi amerikai gasztro-újságírőnő is itt találta meg ötven évesen a szerelmet, az új életét. Na, akkor még van remény.
Az ezer nap Velencében egy érdekes szerelem, egymás kultúrájának és az ételek kóstolgatásának története.
Hogyan csiszolódik össze egy amerikai nő az Idegennel? Milyen a mindennapi élet Olasz Feleségként?
Receptek, sztorik, lakásfelújítás és esküvő.

Aki járt már Velencében, könnyen azonosítja be a helyszíneket, nosztalgiázik a vaporettón tett utazásokról, a paloták közötti sikátorokban tett sétákról, érezheti a nyüzsgést, a város lüktetését.
Aki pedig még nem szívta a tüdejébe a tengervíz áztatta velencei illatokat, az kedvet kap az utazásra, meg akar kóstolni mindent, az espressotól a friss paradicsomig, vagy a prosecco-t, ami minden fejezetben felbukkan.
Sőt, prosecco-val egy könnyű frissítőt is ajánl a szerzőnő az olvasóknak:

Sgroppino
Hozzávalók 6 személyre:
6 gombóc citromfagyi
4-6 db jégkocka
1 dl vodka
2,5 dl prosecco vagy pezsgő
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A hozzávalókat turmixgépbe öntjük, összeturmixoljuk. Boros pohárban tálaljuk, tetejére citromhéjat szórunk.

A könyvben több receptet is találunk, a krumplis kenyértől a szőlővel pácolt borjúszeletig. Aki szeret kísérletezni, az kipróbálhatja ezeket az ízeket, és legközelebb Olaszországban sem az utcai pizzaárusnál fog jóllakni.
Hanem megkeresi a piacot, a péket és a helyi kis éttermeket, megkóstolja a házi tésztákat, a halakat, a bárányt, nyulat, és még talán malacfület is eszik.


És a filmzene.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése