Ez nem csak gasztroblog, ez a világ Szilva szemmel. Ezeregy falat és korty, kortyok az életből, a borból, kortyok és pillanatok belőlem.
Keresés ebben a blogban
2011. március 5., szombat
Próba
Próbaidőszak van.
Nem, nem a próbafülkés sírva röhögős sztorik jönnek, ne örüljetek.
Az elmúlt hetekben voltam próbaolvasó és próbafőző is.
A titoktartási nyilatkozatok alapján csak körvonalakban, de muszáj beszámolnom róluk.
Kezdjük az egyszerűbbel, a próbaolvasással.
Fejős Éva készülő kisregényéhez, a Dalmához keresett tesztolvasókat, akik még A/4-es lapon, az elsők között ismerhetik meg a regényt, és mondhatnak véleményt róla. Izgis. Könyvet olvasni, még kéziratban. Ki kell próbálni.
Adott volt tehát a kinyomtatott szöveg és vagy 20 olvasó, akik egyszerre elolvassák, majd pár nap múlva írásban véleményezik a sztorit.
Éva facebook oldalán már láthatók a vélemények, amit a történet lelövése nélkül kellett megfogalmazni. Nekem ez jutott eszembe akkor:
A Dalmát egy szusszra fogja elolvasni az is, aki nem tesztolvasó.
És nem azért, mert kisregény, hanem mert annyira magával viszi a sztori.
Mindenkiben felrémlenek a saját iskoláskori emlékei, vagy elgondolkodik a mostani gyerekek életén.
Sokszor kuncogtam olvasás közben, hol magamban, hol kicsit hangosabban.
És már sokadszorra bizonyosodott be: a gyerekközösségek a maguk őszinteségével, kimondott és elfojtott szavaival, harcaival és vágyaival a legkeményebb tükrét mutatják a felnőtt valóságnak.
A regényt ajánlom a mai iskolásoknak, a szüleiknek, és persze mindenkinek, aki nosztalgiázni akar kicsit, visszarévedve a saját általános iskolás éveire.
Köszönöm, hogy elolvashattam, és várom, hogy a könyv lapjaiba is beleszippantsak!
És egy másik könyvhöz próbafőzőket kerestek.
Erről csak keveset mondhatok, de aki ismer, az tudja, nem kis vállalkozás tőlem. Mert szó szerint be kell tartani az utasításokat, és ez alapján kell véleményezni az elkészült ételt, és a receptet. Elkészült, finom lett, de persze én kicsit másképp készíteném el.
Jó tudni, hogy a kiadott szakácskönyvek receptjeit ma már előre lefőzetik normális emberekkel is, és nem csak a profi képek, és hangzatos hozzávalók szerepelnek egy-egy könyvben, hanem valóban, bárki által megvalósítható receptek ezek.
És igazán nem ördöngösség bekerülni a tesztelők közé sem.
Ha kiadják a könyvet, akkor büszkén mutogathatom, hogy melyik receptet főztem ma.
Egyszer pedig majd a saját könyvemhez keresem a próbaolvasókat és a tesztfőzőket. Addig is lapozás helyett görgessetek, és olvassátok a többi bejegyzést, és aktívkodjatok a hozzászólásokkal!
És ha valahol próbaevőket, vagy szállodatesztelőket keresnek, szóljatok!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése