Keresés ebben a blogban

2011. március 20., vasárnap

Kikelt,-megkelt medvehagymás pogácsa



Pogácsából annyi változat létezhet, ahány család, és ahány hangulat hozzá.
Medvehagymából is nagyon sok pogácsás receptet találtunk.
Most anyu egyik kelt tésztás változatát sütötte le dupla adagban, hogy a felébe medvehagymát tegyünk.

A mi kelt medvehagymás pogácsánk:
Hozzávalók
1,8 kg liszt
250 g túró
2 dl tejföl
250 g vaj
100 g tömlős sajt
2 dkg élesztő
6 dl tej
1 kis kanál cukor
1 kis kanál só
1 marék medvehagyma
1 felvert tojás, csipet sóval

Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejjel és a cukorral. Hozzáadjuk a liszthez, beledolgozzuk a vajat, tejfölt, túrót, krémsajtot, sót és a maradék tejet.
10 perc gyúrás után két cipót formálunk, az egyikbe belegyúrjuk az apróra vágott medvehagymát.
10 perc pihentetés után kb. 1 cm-esre nyújtjuk, és kiszaggatjuk.
A tetejüket megkenjük a felvert tojással, és még 10 percig kelesztjük a tepsiben. Ez alatt a sütő is felmelegszik, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

Ez ismét egy igazi, nagycsaládos adag, több körben sül, fémdobozban napokig tárolható.
A medvehagyma sülés közben is nagyon kellemes illatú, és a pogácsának is igazán pikáns ízt ad.
És még jól is néz ki, ahogy a zöld növények kikandikálnak a tésztából.
Szóval, finom lett!
A medvehagyma íze, most hogy már nagyobbak a levelei, sokkal intenzívebb, mint az egy héttel korábbi zsenge levelek voltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése