Ez nem csak gasztroblog, ez a világ Szilva szemmel. Ezeregy falat és korty, kortyok az életből, a borból, kortyok és pillanatok belőlem.
Keresés ebben a blogban
2011. március 20., vasárnap
Kikelt,-megkelt medvehagymás pogácsa
Pogácsából annyi változat létezhet, ahány család, és ahány hangulat hozzá.
Medvehagymából is nagyon sok pogácsás receptet találtunk.
Most anyu egyik kelt tésztás változatát sütötte le dupla adagban, hogy a felébe medvehagymát tegyünk.
A mi kelt medvehagymás pogácsánk:
Hozzávalók
1,8 kg liszt
250 g túró
2 dl tejföl
250 g vaj
100 g tömlős sajt
2 dkg élesztő
6 dl tej
1 kis kanál cukor
1 kis kanál só
1 marék medvehagyma
1 felvert tojás, csipet sóval
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejjel és a cukorral. Hozzáadjuk a liszthez, beledolgozzuk a vajat, tejfölt, túrót, krémsajtot, sót és a maradék tejet.
10 perc gyúrás után két cipót formálunk, az egyikbe belegyúrjuk az apróra vágott medvehagymát.
10 perc pihentetés után kb. 1 cm-esre nyújtjuk, és kiszaggatjuk.
A tetejüket megkenjük a felvert tojással, és még 10 percig kelesztjük a tepsiben. Ez alatt a sütő is felmelegszik, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
Ez ismét egy igazi, nagycsaládos adag, több körben sül, fémdobozban napokig tárolható.
A medvehagyma sülés közben is nagyon kellemes illatú, és a pogácsának is igazán pikáns ízt ad.
És még jól is néz ki, ahogy a zöld növények kikandikálnak a tésztából.
Szóval, finom lett!
A medvehagyma íze, most hogy már nagyobbak a levelei, sokkal intenzívebb, mint az egy héttel korábbi zsenge levelek voltak.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése