Keresés ebben a blogban

2011. június 23., csütörtök

Tenyérnyi tarja a gyors hetes tövében


Mangalica karaj, tarja, comb, lapocka, oldalas, kolbászok, szalámik, sonkák.
Nyálcsorgató környezet.
A Bartók Béla úti Mangalica Húspatikában nem csak elvitelre tudsz a finomságokból válogatni, hanem a helyszínen el is készítik neked, amit választasz.
A választás nem könnyű, nyári koraeste már a leülés sem egyszerű. Vagy csak nekünk nem. A benti galéria kicsit sem javasolt, mert megreked a grillezőből felszálló füst és illatkavalkád, ami egy kerti partin kellemes fuvallat, de itt könnyfakasztó.
Marad tehát a járda, ahol jönnek-mennek a gyalogosok, és karnyújtásnyira tőlünk tép el a 7-es busz. Vagy 173-as. Mindegy. Még nem ettem aszfalt közelségben, de jó kaland.
Rálátunk a boltra, az ajtóálló két, kitömött mangalicára, és látjuk a jövés-menést, ki-be.
A pénztáros néni hozza a bodza és málnaszörpöket, meg a limonádét, és azt is megfejti, mit esznek az egyik benti asztalnál, mert valami hasonlót szeretnénk.
Cézár saláta és tenyérnyi tarja let végül. Két tenyérnyi, mármint a tarjám. És finom. Szaftos, omlós, a krumpli is, a salátához frissek a zöldségek, és kézműves a sajt. Sajtízű, nagyon. Heni szerint elefántszagú.
Szokatlan, hogy sajtból van a sajt. Meg a hold. És nekem fura, hogy a szomszéd gyrososhoz is leülnek, mikor egy ablakkal erréb vannak az igazi finomságok. Szendvicsek, saláták, grillhusik és húspogácsák. Mangalicahúsból. És nem gyrosnyársról.
Ár-érték arányban nagyon eltalált, a nyitvatartással pedig az éjszakai megéhezőkre is gondolnak, mert éjfélkor még tudsz rendelni egy grillezett tarját, vagy vehetsz a kolbászból otthonra.
Jó ötlet a hely, finom és gyors evési lehetőség, és néhány különleges csemege a szörpök, lekvárok, szószok és mézek, kézműves sajtok között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése