Keresés ebben a blogban

2011. június 29., szerda

Levendula illat és íz



Hogy mi a nehéz a levendulás sütikben?

Szépen lefotózni a levendulavirágokat.


Elsőre persze furcsa volt, hogy a sütőmből fürdőgolyó illat áradt kifelé, sőt, ha ráharapsz a csokis sütire, az illata akkor is megelőzi az ízélményt, de nem vészes párosítás.

Hétvégén már muffinnal teszteltem, a szokásos alap csokis recept kapott egy marék levendula virágot, most pedig kenyérsütőben készül a
lusták csokis sütije, levendula illattal és ízzel.

Hozzávalók:
50 g olvasztott vaj
180 ml tej
2 tojás, enyhén felverve
280 g liszt
50 g kakaópor
1 evőkanál sütőpor
1 kis kanál só
110 g cukor
2 evőkanál levendula virág/friss, de szárított is lehet
1 evőkanál vanília paszta
2 evőkanál szilvalekvár

Elkészítés:
A kenyérsütőbe belepakolom először a nedves, majd a száraz részeket, a sütemény program pedig összekeveri és megsüti.
5 percig kavarja, majd elkezdi melegíteni a formát, és 1 óra 15 perc alatt készre süti.
Közben érezni a levendula illatát, és akár egy levendulás fürdő is vehető.
Most, hogy elkezdődött a levendulaszezon a kertemben, minden napra jut belőle. Reggel és este is kellemes illat fogad kint, így eső után pedig mesés.
És a levendula nem csak molyok ellen vagy álommanó serkentőként használatos, hanem ehető, iható is.
Persze, most is nagyon fontos, hogy megbízható helyről kapjuk, szedjük, ne legyen permetes, bogaras…
Nekem még van, ha érdekel.
Van még pár ötletem is, amit idén nyáron letesztelek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése