Ez nem csak gasztroblog, ez a világ Szilva szemmel. Ezeregy falat és korty, kortyok az életből, a borból, kortyok és pillanatok belőlem.
Keresés ebben a blogban
2011. június 9., csütörtök
Sárga, lila és zöld
Sárga cukkini, lila hagymával és zöld fűszerekkel
A leggyorsabb vacsora, amit mostanában készítettem.
Igaz, a hozzávalók nem minden naposak, de nálam épp ezek voltak itthon. És a szokásos hirtelen ötlet alapján összedobáltam, megsütöttem, és kész. Jó, a kenyér nem most készült, de ebből is látszik, hogy a szuper kenyerem napokig tökéletes. Ezt most kukoricalisztből gyúrtam, és két napos.
A sárga cukkinit sem látni minden zöldségesnél, de a nagybani piacon kaptuk egy bácsitól. Ingyen. Mert egy ládával nem kellett, kevesebbet meg pénzért nem adott. Ajándékba, egy ölnyit, azt igen. Köszönjük neki. Jó, szerintem a mai napig rajtunk sztoriznak a soron, hogy mit kerestünk ott ezüst cipellőben, fehér kisszandiban, Armani táskával. Hát piackutatás volt.
Ezt a sztorit majd később, most a sárga cukkini fantázia jön.
Hozzávalók:
1 db sárga cukkini
3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej lila hagyma
1 csokor friss bazsalikom levél
1 kanál medvehagymakrém (még mindig titkos Lia recept)
Vaj
Só
Parmezán
Elkészítés:
A lila hagymát megpucolom, és vékony karikákra szelem. A sárga cukkinit héjastól karikázom fel, a fokhagymát pedig durvára aprítom.
Kevés vajon átforgatom a fokhagymát, mellé dobom a lilát, egy percig kavargatom, majd mehet a sárga cukkini. Kb. öt percig sütöm, és adok hozzá sót, kavarom egyet, aztán mehet az összetépkedett bazsalikom, majd az utolsó keverés előtt a medvehagymakrém.
A cukkini még nem puhul össze, a hagyma viszont átsül, és a zöld fűszerek lágyan vonják be az ízeket. Parmezánnal megszórom, kukorica kenyérrel megeszem.
Szín és ízkavalkád.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése