Keresés ebben a blogban

2011. február 24., csütörtök

Pikáns vörös


Egy óriási vörös rózsacsokor ihlette ezt a szín és ízkavalkád muffint.

Gondolkodtam, hogy A vörös és fekete éjszaka muffinja vagy az Ezeregy éj és szín nevet adjam-e neki, aztán a Pikáns vörösnél kötöttem ki.

És ez most nem bor. Nincs is benne.
Csak talán többen rákattintatok a címére.




Tehát ez egy kicsit felturbózott alap csokis muffin, pikk-pakk elkészül, nem egy nagy varázslat.
Akkor, a hozzávalók:
1 csokor rózsa-köszönöm
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor
5 dkg kakaópor
1 evőkanál fahéj
1 teáskanál zúzott szegfűszeg-mozsárban törd össze
15 dkg cukor
15 dkg olvasztott vaj
2 tojás
3 kanál paradicsom lekvár
5 dkg málnás étcsoki felaprítva
5 dkg vörösáfonya
5 dkg szeletelt mandula
1 narancs reszelt héja
fél citrom reszelt héja
5 csepp vanília kivonat


Elkészítés:

A lisztet keverd össze a kakaóval, a fahéjjal, szegfűszeggel és a sütőporral. Érzed, ahogy a fahéj a szegfűszeg és kakaó illata összevegyül, látod, ahogy a fehérből először márványos, majd homogén barna lesz.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukorral, öntsd hozzá a langyos vajat, majd óvatos mozdulatokkal keverd a sárga masszába a tündöklő piros paradicsomlekvárt.
Hihetetlenül pikáns illatú, és meseszép vöröslő, majd narancs árnyalatú keveréked lesz.
Reszeld bele a narancs és citrom héját, ezután öntsd hozzá a lisztes hozzávalókat.
Kavard össze, majd mehet bele a csoki és a vörösáfonya.
Most már sötétbarna színű, de kikandikálnak az áfonyaszemek. A végén forgasd bele a mandulaszeleteket, kanalazd muffin formába, és 170 fokon, légkeveréses sütőben 22 perc alatt elkészül.
Nekem ebből 20 kapszli lett.
A tetejét díszítheted cukorkával, rózsaszirommal.

Reggelire kávéval vagy kakaóval, este pedig egy pohár száraz fehér borral ajánlom.
Egészen különleges, ahogy az áfonya savanyúsága összeolvad a szegfűszeggel, és kiegészítik a csoki ízét.
A paradicsom pedig csak lágyan üzen a háttérből.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése