Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 18., szerda

Kevésbé felkapott könyvek



Nemrég fejeztem be A XI. parancsolat című könyvet, amit egy közelben lakó pszichológus hölgy írt. Álnéven persze, illetve művésznéven, hogy eladható legyen a regény. Ezért született Andrea Weaver.
Kisgyerek mellett, a hétköznapokból ellopva a perceket írja a letehetetlen történeteit. Emberi hangon, az érzelmekről, kötődésekről, és megpróbáltatásainkról.
Ez a regény a testvéri szeretetről, az összetartozásról szól. Idilli a környezet, ahol a cselekmény játszódik, de a sztori nem édes-mézes. Két kisgyermek a nagymamájához kerül, végleges megőrzésre, mert a szülőknek karriert „kell” építeni, nincs idő a gyerkőcökre.
A kisfiú és húga a nagymama varázslatos szeretetétől övezve nő fel, táncol, tanul, szeret és csalódik. Megtanulják elengedni és közel kerülni magukhoz az embereket, egymást. Versenyeznek egymás szeretetéért, az elismerésért, az ölelésért.
Ahogy ezt mi is tesszük, nap, mint nap.
A pszichológusi vonal az emberi viszonyok, érzések leírásánál erős, de soha nem szakmai, kioktatós. Gyorsan olvasható, szerethető könyv, melynek üzenete:
„Ma van az a holnap, amitől tegnap annyira féltél.”

Az írónő másik könyvét, az Angyalom című regényt még télen olvastam, egy gyönyörű, ragyogó délutánon egy hatalmas hegy lábánál kezdtem bele a történetbe. Ragyogott a hó, ragyogott a nap.
Az első oldalakon egy hűtlen férj egy szállodai szobában lángra kap a szeretőjével és porrá égnek. Csak ők semmisülnek meg, még az ágy sem kormosodik el….
A megcsalt feleségről, egy nyomozóról és annak kisfiáról szól a történet. Hegyek között, érzelmek és kétségek között.
Megismerjük a köztünk élő indigó gyerekek világát, viszonyunkat hozzájuk, a bölcsességüket, a szeretetüket.
„Mindannyian ugyanazon az úton járunk, csak van, aki előrébb, van, aki hátrébb. Az előttünk járóktól tanulhatunk, mindegy, mennyi idős testben vannak, a mögöttünk járókat pedig lehetőségünk van megérteni és elfogadni olyannak, amilyenek. Mivel erre képesek és nem többre.”
Útkereséshez ad válaszokat a könyv. Persze, ehhez el kell fogadnunk, hogy a világban több szinten léteznek a gondolatok, az érzelmek. Ha hajlandóak vagyunk elrugaszkodni a belénk nevelt fizikai és vallási törvényektől, akkor meglátjuk a köztünk élő angyalokat, az ő jeleiket, útmutatásaikat. És merjük követni azokat, még ha a világ szemében ez őrültségnek is tűnik.

http://www.andreaweaver.hu/konyvek.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése